Сьогодні поговоримо про фінанси, а саме про вартість розробки сайту з нуля в COI.UA і не тільки. Розглянемо варіанти для різних типів бізнесу, поговоримо про масштабування та доцільність вкладень у розробку на тих чи інших технологіях.

Скільки коштує розробка сайту з нуля?

 Це питання ми дуже часто чуємо від наших клієнтів. І не завжди вони розуміють, чому ми не можемо дати точної відповіді відразу. Для кращого розуміння ми розробили конструктор на сайті COI.UA, за допомогою якого наші клієнти можуть обрати потрібні блоки та дізнатися орієнтовну вартість розробки. Зазвичай же у відповідь ми питаємо, який саме сайт клієнту потрібен. 

Річ у тому, що в COI.UA ми розробляємо кожен сайт індивідуально. Тож оцінка відбувається за такими етапами:

  1. Брифування клієнта. Який ведете бізнес, який сайт хотіли б, які сайти подобаються, а які — не дуже, який функціонал потрібно включити у розробку сайту тощо. 

  2. Консультування клієнта. Оскільки клієнти часто не розуміються (та й не повинні) на розробці, трапляються ситуації, коли ми можемо щось порадити. Наприклад, не завжди необхідно розробляти дорогий інтернет-магазин — для невеликої кількості товарів цілком підійде сайт-вітрина. Так само деякі візуальні ефекти, які подобаються клієнтам, можуть вже бути застарілими чи просто нерентабельними для розробки (ми ж робимо сайти для заробляння грошей, а не для краси, правда?). Тому, уважно вислухавши клієнта та обговоривши отримані дані з командою, проєктний менеджер готує для клієнта пропозиції та рекомендації, після обговорення яких вже можна переходити на наступний етап оцінки. 

  3. Побудова структури сторінок та опис ключового функціонала. На основі попередніх етапів менеджер формує список сторінок сайту (при цьому визначається його вид — чи це лендинг, чи сайт-візитівка, чи інтернет-магазин) та тезисний опис функціональних елементів (чи має бути калькулятор, складна анімація, синхронізація з CRM-системою тощо). Список затверджується клієнтом, за потреби коригується. 

  4. Оцінка спеціалістів. Готова структура та опис функціонала дають можливість членам нашої команди оцінити прогнозовані часозатрати на виконання своєї частини роботи. Наприклад, дизайнер розуміє, що головну сторінку з такою кількістю блоків, готовим брендбуком та за умови відсутніх фото для категорій товарів, може розробити за 10 робочих годин. Зазвичай ще 2-3 години йде на правки за побажаннями клієнта. Верстальник зверстає такий дизайн приблизно за 12 годин, ще 3 години він зазвичай витрачає на правки після тестування. Так само свої часозатрати оцінює бекенд-програміст, тестувальник, маркетолог, контент-менеджер і проєктний менеджер — залежно від конкретного проєкту, список залучених спеціалістів може змінюватися. Зрештою проєктний менеджер отримує табличку, де кожен «шматок» роботи вже отримав свою орієнтовну оцінку в людиногодинах.

  5. Формування кошторису. На цьому етапі проєктний менеджер додає менеджерські часозатрати, ґрунтуючись на досвіді з попередніх проєктів, та зводить таблицю воєдино. Якщо на думку проєктного менеджера сайт виходить надто великим, часозатратним та вартісним і в плані коштів, й у плані термінів, а на основі попередніх розмов з клієнтом можна зробити висновок про доцільність поділу розробки сайту на ітерації, відбувається поділ. При поділі на ітерації (етапи) менеджер виносить критичний, терміновий функціонал в окремий етап роботи. Так, витративши розумну суму коштів та почекавши не дуже довго, клієнт вже може починати користуватися сайтом та заробляти на ньому кошти. Тим часом наша команда допрацює додаткові сторінки, функціонал і, коли все вже буде готово та відтестовано, оновить сайт. 

  6. Обговорення кошторису з клієнтом. За поділу на ітерації, клієнтові доносять доцільність такого поділу, і за потреби вносять корективи у списки кожного етапу. Також на момент узгодження кошторису можна обговорити розширення чи звуження функціонала сайту, залежно від фінансового запиту клієнта. Зазвичай, якщо клієнт орієнтується на середньоринкові ціни, нам вдається вписатися у будь-який очікуваний бюджет. Якщо, наприклад, оцінка сайту вийшла 7 тисяч доларів, а клієнт розраховував на 5, завжди можна знайти варіант, за якого ми якісно та швидко реалізуємо найважливіші частини сайту у межах клієнтського бюджету, а додаткові можна буде допрацювати згодом. 

  7. Документи-платіжки. Після затвердження бюджету менеджер готує договір про співпрацю та рахунки, усі документи затверджуються клієнтом. 

Як бачите, якщо орієнтуватися на принесення користі кожному клієнту, на розробку справді якісного сайту, — від моменту першого запиту до готовності кошторису проходить чимало часу. Ціновий конструктор на нашому сайті дозволяє «прицінитися» дуже приблизно, аби зрозуміти порядок сум та вирішити, чи цей порядок вам підходить. У разі позитивної відповіді — робимо детальніший прорахунок за схемою вище. 

Річ у тому, що, скажімо, сайт-візитівка може коштувати як 3 тисячі, так і 12, залежно від того, скільки він матиме сторінок та функціональних елементів. Ми завжди ретельно вивчаємо потребу клієнта та не пропонуємо зайвого. Це дає нам змогу не лише зекономити клієнтські кошти, а й отримати моральне вдоволення від розуміння, що ми розробляємо щось справді потрібне, корисне та робоче. Сайт, який приноситиме клієнту заробіток, а не просто існуватиме для краси.

Які ціни на сайти у COI.UA?

Поговоримо про типові випадки, які нам трапляються найчастіше. Ми розробляємо і складні сайти з масштабним функціоналом, проте такі прораховуються виключно індивідуально. 

Лендинг — 1000-3000 доларів

Сайт-візитівка — 1600-4000 доларів

Інтернет-магазин — 2400-12000 доларів

У більшості випадків не варто орієнтуватися на мінімальне чи максимальне значення діапазону — найімовірніше, ваша оцінка буде десь посередині. А щоб дізнатися точну суму — заповніть форму на нашому сайті та пройдіть разом з нашим проєктним менеджером усі етапи оцінки розробки вашого нового сайту. 

Чи можна розробити сайт дешевше?

Звісно, можна. Та навіть і безоплатно можна, якщо ви маєте час і натхнення розбиратися з конструкторами. Причому для багатьох випадків таке рішення буде працювати не гірше, ніж дорогий сайт, та повністю закриватиме потреби бізнесу. Якщо це про ваш випадок, на консультації проєктний менеджер COI.UA підкаже вам про таку можливість та порадить розглянути самостійне складання сайту на конструкторі. Ми ж економимо клієнтські кошти, пригадуєте?

Так само на ринку є чимало варіантів із суттєво нижчими цінами, ніж наші. От тут вже лотерея. Вам може пощастити на фрилансера, який старанно робить перші кроки у професії, набиває портфоліо і тому працює за нижчими цінами, ніж ринкові ставки. І результат може вийти цілком добрим. А може й не пощастити, і тоді ви «попадете» на аферистів, непрофесійних виконавців чи інші проблеми. Ну, зате заробите досвід! Всюди потрібно шукати плюси. :) Але перш ніж зупинятися на дешевшій пропозиції, прочитайте нашу статтю про вибір підрядника — вона цілком може вберегти ваші кошти.

Розробка сайтів на популярних CMS буде дешевшою за наші пропозиції. В одній із наших статей ми детальніше розбираємо доступні варіанти такої розробки. Якщо коротко, цей варіант робочий, але не дозволить вам гнучко масштабуватися та може викликати значні додаткові витрати у майбутньому. 

За добрим сайтом  —  до COI.UA!

Якщо ж ви цінуєте якість, не любите платити двічі та надаєте перевагу роботі з тими, хто виконує зобов’язання, — будемо раді вам у COI.UA. Наші ціни середні на ринку, а якість — одна з найвищих (звісно, ми аналізуємо своїх конкурентів та тверезо оцінюємо свої можливості). З вагомих переваг — супровід менеджера на всіх етапах, розробка повного циклу, гнучкі технології, завдяки яким можна будь-коли допрацьовувати новий функціонал, а сам сайт матиме хорошу швидкодію і працюватиме стабільно. Звертайтеся!

Зацініть наш блог
Всі публікації
Екскурсія закінчена. Тепер нумо до роботи !
Заповніть форму і пристебніться — далі поведемо ми!
Заповнити форму