Раніше першим враженням під час спілкування з клієнтом міг слугувати офіс чи магазин, сьогодні ж у 95 % випадків це сайт. І якщо приміщенню для ефектності потрібен ремонт і прибирання, то сайту — регулярна технічна підтримка.

Більше про те, чому технічна підтримка потрібна вашому ресурсу, читайте далі.

 

«А нам не треба, у нас сайт працює»   

 

Технічна підтримка сайту — це ваша страховка. Ви отримуєте постійний професійний контроль роботи ресурсу, а за потреби — втручання, яке реанімує зламаний сайт.

Основними функціями технічної підтримки є:

  • відстеження коректності роботи сайту;
  • резервне копіювання даних;
  • перевірка на наявність вірусів;
  • виявлення пошкоджених файлів чи посилань;
  • перевірка коректності роботи функціонала сайту;
  • встановлення останніх версій плагінів.

 

Чому не варто заощаджувати на технічній підтримці сайту

 

Часом клієнти думають, що можна розробити сайт, а потім не повертатися до технічних моментів багато років. Та це просто неможливо. 

Уявіть собі фізичний магазин: ви не прибираєте у ньому, не оновлюєте товарів, не замінюєте ламп — через якийсь час ваш заклад розвалиться. Так само і з сайтом — він працюватиме правильно лише в тому випадку, якщо про нього турбуватися.    

А тепер уявіть собі, що магазин, який руйнувався протягом місяців, потрібно швидко привести до ладу. Така послуга обійдеться значно дорожче, ніж регулярні послуги прибиральника, майстра та кур'єра. Не кажучи вже про збитки, які ви отримали, поки магазин руйнувався. Так і з технічною підтримкою: забуваєте про неї — ризикуєте втратити більше, ніж «заощадили».   

 

  1. Якщо у вас налаштована реклама, а сайт «зламаний», бюджет на просування йде в нікуди.
  2. Сайт, який працює з помилками, втратить свої позиції у пошуковику — всі досягнення  SEO-оптимізації  зійдуть нанівець.
  3. З поламаним функціоналом, який відповідає за оформлення замовлень, ви щодня втрачаєте гроші та отримуєте негатив.
  4. Застарілий контент змушує клієнтів засумніватися у вашій компетентності та звернутися до ваших конкурентів.

 

Економія на технічній підтримці сайту може обернутися як фінансовими втратами, так і повною втратою сайту, а це тисячі доларів на розробку та розкрутку нового вебресурсу.

 

«Та що там складного? І стажист впорається!»  

 

Не впорається. Спеціаліст без відповідної кваліфікації, звісно, перевірить, чи завантажується сайт, але що йому робити у разі несправності? За критичної ситуації, він просто не знатиме чим зарадити.

Підтримка сайту виробником позбавить вас від пошуку спеціалістів, які виправлять баг, самостійного моніторингу ресурсу та низки інших робіт, які складно виконувати спеціалістам без відповідної підготовки. Вам не доведеться наймати в штат веброзробника та контент-менеджера. 

 

Чому вам потрібна техпідтримка сайту від СОІ

 

Серед послуг, які входять до пакета техпідтримки від СОІ:

  • розв'язання проблем із сервером;
  • збереження резервних копій сайту;
  • оновлення плагінів;
  • оновлення інформації на сайті;
  • оптимізація текстового та візуального контенту;
  • перевірка на віруси та безпеку програмного забезпечення;
  • контролювання терміну послуг домену та хостингу;
  • аналіз статистики відвідуваності та статусу в пошуковику;
  • збереження доступів до сайту та їхнє відновлення у разі втрати.

А що ж не входить до технічної підтримки сайту?

 

Технічна підтримка — це регулярна робота над коректністю вже розроблених сторінок сайту. Якщо ви хочете доробити нові сторінки, допрацювати функціонал чи оновити дизайн — це окремі послуги, які не входять у вартість техпідтримки. Однак з готовим пакетом підтримки ви вже знатимете, до кого звернутися, і не потрапите в халепу через необхідність залучення стороннього підрядника, якому доведеться «копатися» в чужому коді.

У СОІ не завжди беремося за техпідтримку сторонніх сайтів. Хоча б тому, що нам трапляються ресурси від «потрібно тільки моніторити» і до «треба знести все і почати заново». 

Пропонуємо техпідтримку лише тоді, коли це вигідно для клієнта. Якщо сайт застарілий чи некоректно працює, а оновлення коштуватиме всіх грошей світу, пропонуємо не техпідтримку, а веброзробку з нуля. 

Насамперед дбаємо про ваш результат. Тож якщо бачимо, що для збільшення прибутків потрібен новий функціональний сайт, пропонуємо його.

Яку б послугу ви не замовили — аудит, веброзробку чи техпідтримку — з командою СОІ ви отримуєте результат, який працює на ваші прибутки! З технічною підтримкою ваш ресурс у безпеці. А з веброзробкою та подальшою підтримкою від СОІ рівень захисту максимальний!

Хочете мати сучасний сайт, який працює? Заповнюйте заявку — ми з вами сконтактуємо: Розробка сайту

Зацініть наш блог
Всі публікації
Екскурсія закінчена. Тепер нумо до роботи !
Заповніть форму і пристебніться — далі поведемо ми!
Заповнити форму