Ще минулого року всім здавалося, що карантин — це всього на кілька тижнів і незабаром все повернеться в норму. Та ось вже понад рік ми живемо онлайн і навчилися розважатися, купувати й працювати в мережі. 

Чи пішло це нам на користь? Аналізуємо в цій статті. 

Чому працювати з дому — вигідно для команди

За даними дослідження FinancesOnline 65 % віддалених співробітників бажають працювати з дому навіть після закінчення пандемії, ще 31 % планують поєднувати роботу з дому та в офісі.

Як у СОІ? Більша частина команди тепер надає перевагу дистанційній роботі. Особливо у дні, коли за вікном калюжі по коліно чи метровий шар снігу. 

За даними компанії Upwork

  • 70 % віддалених працівників радіють через те, що з дистанційною роботою у них стало менше робочих зустрічей;
  • 60 % відзначили, що тепер у них більш гнучкий графік;
  • 54 % щасливі, бо тепер не витрачають часу на добирання в офіс.

З першими двома пунктами у СОІ не було проблем і до карантину, а ось приємності останнього ми перевірили на собі лише у 2020-му. Виявилося, що з роботою вдома ми заощаджуємо майже дві вільні години щодня, які раніше йшли на добирання до та з офісу.

Орієнтовно 94 % опитаних роботодавців стверджують, що продуктивність компанії була однаковою (67 %) або вищою (27 %), відколи працівники почали працювати вдома під час пандемії.

Ми бачимо відразу кілька переваг:

  1. Працюючи вдома, маємо гнучкіший графік, який не обмежений лише офісними робочими годинами.
  2. Менший плин кадрів (команда цінує можливість працювати дистанційно, бо це дає більше свободи).
  3. Є можливість наймати найкращих і не обмежуватися географічними умовами.

Тенденція до збільшення попиту на віддалену роботу почалася ще з 2004-го, а у 2020-му стрибок став ще різкішим. Роботодавці, які приймуть факт того, що дистанційка з нами надовго (а може й назавжди), зможуть наймати  кращих спеціалістів.

На дистанційний формат роботи (повністю або 50/50) вже перейшли чимало компаній-гігантів: Google, Microsoft, Twitter, Facebook, Mastercard та інші. І майже всі вони готові не повертатися до офісів навіть після закінчення пандемії, адже тест 2020 року довів, що дистанційка не вплинула на якість роботи негативно.

Як нам у СОІ вдається створювати ефективну рекламу дистанційно

  1. Робочий графік. Коли ми почали працювати дистанційно, ми визначили межі робочого часу. Так, у нас гнучкий графік, але загалом ми намагаємося бути в мережі в однаковий час, щоб встигати ефективно виконувати спільні завдання.
  2. Організація завдань. Хоч ми працювали із системами організації завдань задовго до карантину (Bitrix, Trello, Hubstaff), та все ж без додаткових налаштувань «на вчора» не обійшлося. Деталі завдань прописуємо у Hubstaff Tasks, а додаткові робочі нюанси завжди можемо обговорити у чаті проєкту (Google Hangouts). Чому саме ці сервіси? Хотілося б сказати, що ми просто знали, що нам потрібні саме вони, та насправді ми прийшли до них методом проб і помилок. 
  3. Робота роботою, а всі ми люди. Нам хочеться поділитися новинами, цікавинками, як і за офісних часів. Ми не позбавляємо себе такого задоволенням та регулярно організовуємо загальні онлайн-мітинги просто для того, щоби поспілкуватися про особисте.
  4. Щодня проводимо командні онлайн-мітинги, під час яких обговорюємо план дій та розподіляємо завдання. Комунікуємо у робочому чаті, а за потреби організовуємо позапланові дзвінки.

А як щодо переваг для клієнтів компанії?

Їм не доводиться їздити до нас в офіс. А ще є можливість екстрено внести зміни навіть у вечірній час, що дуже цінується і що ми не могли робити в часи офісного життя.

І для COI, і для наших клієнтів перехід на дистанційну роботу став кроком вперед — ми не залежимо від безперервних офісно-організаційних моментів, а клієнти вчасно отримують бажаний результат. Ми працюємо під час карантину, дощів/снігопадів і навіть у дні, коли Меркурій в ретрограді, адже наша мета — не просто віддати роботу, а отримати від неї результати.

Хочете просувати свій бізнес із відповідальним та професійним підрядником? Заповнюйте бриф — і ми сконтактуємо з вами.

Зацініть наш блог
Всі публікації
Екскурсія закінчена. Тепер нумо до роботи !
Заповніть форму і пристебніться — далі поведемо ми!
Заповнити форму