Як збільшити швидкодію сайту

Вже давно не таємниця, що повільний сайт змушує потенційних клієнтів тікати якнайдалі. Та й пошуковики пересувають «неквапливі» вебресурси на дно видачі. То що робити, якщо сайт повільно вантажиться, і чи можна це виправити взагалі? Більше про те, як покращити швидкодію сайту, читайте далі у блозі.

Як виміряти швидкість сайту

Почати варто саме з цього. Існують конкретні показники, за якими можна визначити, повільний ваш сайт чи швидкий. Найчастіше для вимірювання швидкодії використовують сервіс Google Pagespeed Insight. 

Тут все просто: вводите адресу сайту у відповідне поле — отримуєте детальну довідку щодо швидкості сайту та рекомендації для збільшення його швидкодії. 

Як збільшити швидкодію сайту

Серед основних способів збільшити швидкодію сайту:

  1. Перевірити ресурси хостингу. Якщо їх недостатньо, а зменшувати об'єм елементів сайту не виходить, можливо, вам потрібно оновити свій тарифний план. За рекомендаціями Google формування сайту на стороні хостингу не має тривати довше, ніж 0,2 секунди.
  2. Зменшити об'єм графіки на сайті. Саме це є однією з найбільш поширених помилок, адже «важкі» картинки та графічні елементи можуть перетворитися на катастрофу для сайту.  Як оптимізувати зображення на сайті? Непотрібні картинки слід видалити, а потрібні — завантажити у коректному розмірі та форматі. Для графічних елементів використовуйте формати JPEG 2000, JPEG XR та WebP — так сторінки завантажуватимуться швидше.
  3. Зменшити кількість HTTP-запитів. Переглянути кількість запитів браузера можна в налаштуваннях. Наприклад, у Google Chrome це можна зробити у вкладці «Додаткові інструменти» (Network).  Найкраще, щоб водночас не завантажувалося понад два елементи зі сторінки. Для цього потрібно згрупувати елементи зі сторінки в окремі блоки — CSS-спрайти.
  4. Налаштувати кешування. Якщо користувач зайде на ваш сайт з кешуванням повторно, окремі елементи — картинки, CSS-елементи, шматки коду JavaScript — автоматично зберігатимуться. За повторного завантаження сайту ці сторінки завантажуватимуться в лічені частки секунди.
  5. Використовувати CDN (content delivery network) — мережеве доставлення контенту з численних серверів у різних точках світу. Інформація з сайту дублюється на всіх серверах та потрапляє до користувача з найближчого, що дозволяє суттєво покращити швидкодію сайту. Підключення CDN — чудове рішення, якщо у вашого сайту багато відвідувачів з різних країн.
  6. Використовувати тільки найпотрібніші користувачам активні елементи. Якщо вони на сайті через моду, ваші вподобання чи поради друзів, час подумати над їхньою ліквідацією. Лаконічність та функціональність завжди в тренді.
  7. Розділити великий масив контенту на різні сторінки. Не варто ліпити груду матеріалу в односторінковий сайт. Інформація має дихати, тож якщо у вас її багато й забрати нічого, розділіть контент на кілька сторінок.

По-перше, це функціонально — вашим користувачам буде набагато простіше зорієнтуватися та знайти потрібне. По-друге, це практично — відвідувачам більше не доведеться дратуватися через те, що сайт висне і відмовляється завантажуватися.

Якісний та швидкий сайт — це ефективний інструмент продажу. Без адекватного показника швидкодії може виявитися, що ресурс, у який ви вклали чимало коштів та зусиль, не працює й не окупляється.

Пам'ятайте,  що ваш потенційний користувач завжди поспішає, він хоче швидко переходити зі сторінки на сторінку, отримувати всю необхідну інформацію та не витрачати на це більше часу, ніж необхідно.

Навіть якщо ваш сайт на високій позиції у пошуковику (а з недостатньою швидкодією дістатися туди дуже важко), але повільно завантажується, клієнти підуть. Кількість пропозицій у видачі дозволяє їм легко прийняти рішення на користь швидшого сайту та не шкодувати.

Як СОІ може допомогти покращити швидкодію вашого сайту

Не втрачайте клієнтів через повільність свого сайту — звертайтеся до команди СОІ.

  1. Проведемо аудит сайту (технічний, маркетинговий, аналіз контенту, SEO, UI/UX)
  2. Запропонуємо план дій, який поверне сайт у норму.
  3. За потреби та вашого бажання виправимо помилки, які сповільнюють ваш ресурс.

У СОІ ми зробимо так, щоб ваш сайт став швидшим. Якщо ж він вже не має шансів перемогти ресурси конкурентів, залюбки створимо для вас новий: швидкий, зручний та сучасний, який відповідатиме стандартам і вашій цільовій аудиторії.

Для початку співпраці заповніть форму на сайті: Послуги

Зацініть наш блог
Всі публікації
Екскурсія закінчена. Тепер нумо до роботи !
Заповніть форму і пристебніться — далі поведемо ми!
Заповнити форму