Реклама в Pinterest

Коли мова йде про просування у соцмережах, здається, що найпростіше рішення — запустити рекламу у фейсбуці та інстаграмі. Однак є й інші мережі, які можуть працювати для просування бізнесу не гірше. Однією з них є Pinterest. Невисока конкуренція, зрозуміла схема просування, доступ до аналітики — у мережі є все, що потрібно для запуску ефективної рекламної кампанії. Як знати: може, й для вашого бізнесу Pinterest буде корисним?

З першого погляду здається, що Pinterest використовують лише для пошуку креативних ідей, рецептів чи дизайнів. Втім, мережа є ефективним інструментом маркетингового просування, яким активно користуються і маленькі компанії, і такі гіганти, як Toyota, Walmart чи Honda.

Чому реклама в Pinterest — це вигідно

Щомісячна аудиторія Pinterest вже перевалила поза 400 мільйонів і продовжує стрімко збільшуватися. А 89 % користувачів стверджують, що використовують цю мережу для натхнення до покупок і пошуку бажаних речей.

По суті, це золота жила для бізнесу, який продає за допомогою візуалу. Тим паче на українському ринку, де конкуренція на Pinterest доволі незначна. 

А ще ця соцмережа надзвичайно ефективна, коли потрібно збільшити трафік конкретного сайту. За правильного підходу можна отримати цільовий трафік за низькою ціною або навіть безкоштовно. 

Як використовувати Pinterest для реклами

Pinterest більше схожий не на соціальну мережу, а на пошукову систему, хоч і з меншими масштабами, ніж, наприклад, Google.

Основа цього ресурсу — якісні зображення, а от текст тут має другорядну роль. Уявіть собі дошку оголошень, на якій ви можете написати та опублікувати цінну інформацію про свої товари чи послуги. Тільки на Pinterest вашу дошку бачитиме не будь-хто, а лише користувач, який цікавиться послугою чи товаром саме вашої категорії.

Цікаві оголошення користувач може додати у закладки, а їх — розділити за інтересами. Дошки-закладки поділяються на звичайні, таємні та групові. 

5-крокова маркетингова стратегія для Pinterest

1. Створіть бізнес-сторінку компанії та попрацюйте над брендуванням свого профілю. Оберіть обкладинку, якісно оформте свої піни (особливо ті, що будуть знаходитися у топових закріплених дошках). Завантажте фото профілю та пропишіть біо. А ще — не забувайте використовувати в описі дошки ключові слова та хештеги. Сортуйте власний контент за темами, ідеями, планами чи власною системою.

2. Розробіть власну контент-стратегію. Серед найбільш популярних типів контенту, який ви можете створювати для Pinterest:

  • фото товарів чи послуг;
  • інфографіка;
  • оголошення лід-магніти.
    Якщо у вашому профілі переважає оригінальний контент — це вже хороший старт. Та якщо авторського матеріалу бракує, можна скористатися контентом, який публікують інші користувачі. Нормальна пропорція своїх публікацій до запозичених — 80:20.

3. Приєднуйтеся до інших спільнот чи груп дощок. Шукайте свою нішу, регулярно перевіряйте, чи з’явилися нові популярні дошки у цій категорії, та підписуйтеся на акаунти, які їх публікують.

4. Поширюйте контакти своєї сторінки Pinterest в інших соцмережах, адже ресурс дозволяє вільно розміщувати посилання на сторонні веб-ресурси.

5. Створіть графік публікації нових пінів. Лише за регулярної публікації якість вашого профайлу буде стабільно високою, а ваш контент — з’являтиметься у пошукових результатах.

Чому важливо створити саме бізнес-акаунт

На відміну від персонального профайлу, на бізнес-сторінці ви можете:

  • бачити свою Pinterest-аналітику;
  • прописувати додаткову інформацію з метаданими сайту;
  • запускати платну рекламну кампанію;
  • вводити назву компанії, а не прізвище та ім’я;
  • користуватися додатковим функціоналом особистого кабінету.

Як аналізувати рекламні кампанії у Pinterest

Аналітика — одна з найбільш просунутих і продуманих розробок Pinterest для бізнес-акаунтів. Щойно профіль верифікують, ви отримаєте доступ до важливої аналітичної інформації, що дозволить побачити:

  • які піни та дошки з вашого профайлу подобаються користувачам найбільше;
  • які ваші матеріали зберігають;
  • хто є вашою аудиторією (стать, локація, інтереси тощо);
  • з яких приладів ваші користувачі заходять у Pinterest.

Платне просування у Pinterest: як його використовувати

З бізнес-акаунтом ви можете публікувати рекламні піни, які передбачають додавання посилань на сайт, позначки локації, оновлення цін у реальному часі.

Бренди, які використовують рекламні піни, відзначають стрибок переглядів до 82 %. 

Pinterest успішно використовують для:

  • введення на ринок нових послуг і товарів;
  • перевірки зацікавленості клієнтів;
  • збільшення бази замовників.

Найкращий час для публікації пінів

Він, звісно, залежить від звичок, потреб та уподобань ваших клієнтів, однак періодично потрібно тестувати графік повторно. В середньому найкращий час для публікацій — 8:00-13:00 та 14:00-16:00 години.

Аби здобути достатню кількість користувачів, варто публікувати 5-30 пінів щодня із перервою між кожним. Крім цього, важливо поширювати піни інших. Ви можете збирати заплановані публікації у розділі секретних, а потім поступово переносити у публічні.

Найкраще користувачі взаємодіють із картинками певного типу. Це чисті професійні зображення з високою роздільною здатністю та лаконічна інфографіка.

Pinterest  — не лише про публікацію, а й про комунікацію

Крім регулярного оновлення публікацій, важливо взаємодіяти із користувачами та завжди відповідати на їхні коментарі.

Підписуйтеся на популярні акаунти та взаємодійте із публікаціями на них. Так ви можете оцінити контент конкурентів і залишати коментарі на їхніх сторінках. Завдяки конструктивним коментарям користувачі частіше помічатимуть назву вашого бренду у мережі.

Важливо міксувати контент, інакше він просто набридне вашій аудиторії. Додавайте свої найпопулярніші дошки в топ. Так користувачі, які перейдуть на ваші сторінку, спочатку побачать ваш найкращий контент.

Просуватися у Pinterest самотужки? Краще довіртеся профі

Якщо прагнете приділяти більше часу виробництву та розвитку масштабів своєї компанії, довірте якісне рекламне просування фахівцям. Ми у СОІ пропонуємо своїм клієнтам комплексне рекламне просування у різноманітних соцмережах, адже знаємо «фішки» кожної з них.

Над просуванням вашого продукту чи послуги працюватиме ціла команда спеціалістів: маркетологи, копірайтери, дизайнери, фотограф і таргетолог. Тож ви отримаєте якісну рекламу найвищого рівня.

Більше про те, як ми працюємо над створенням рекламних кампаній для наших клієнтів, читайте тут: SMM

Зацініть наш блог
Всі публікації
Екскурсія закінчена. Тепер нумо до роботи !
Заповніть форму і пристебніться — далі поведемо ми!
Заповнити форму