Ми в COI точно знаємо, що для якісної роботи потрібен хороший відпочинок. Відпочивають СОІвці по-різному: хто гриби збирає, хто рибу ловить (і це не хлопці); хтось ходить на вистави, а хтось переглядає улюблені серіали. Так ми перезаряджаємо наші внутрішні акумулятори, а іноді й знаходимо нові цікаві ідеї (і для нашої команди, й для бізнесу клієнтів).

Популярний іспанський телесеріал La Casa De Papel («Паперовий дім») наштовхнув на спостереження, які класно можна застосувати для бізнесу та командної роботи (незалежно від того, бачили ви серіал чи ні). Про них читайте далі.

Маркетингова стратегія, або Шлях від ідеї до її реалізації

Дії першого та другого сезонів розгортаються в Мадриді навколо групи людей, які запланували винести 2,4 млрд євро з Іспанського королівського монетного двору. Замість імен вони використовують назви відомих міст, а керує цією командою таємничий Професор.

У серіалі ідея з’явилася спочатку в батька Професора, а потім її роками виношував і сам Професор. Це означає, що від моменту задуму до реалізації пройшло кілька десятиліть. На щастя, вам не потрібно так довго чекати, а все ж важливо розуміти: успішний проєкт побудувати за один день неможливо. 

Ми в СОІ не просто обумовлюємо з клієнтами план дій на тиждень-два, а й дивимося в майбутнє: будуємо маркетингову стратегію для їхнього бізнесу. І навіть якщо вам потрібен сайт «на вчора», маємо готові авторські рішення та запропонуємо розробку протягом 3-4 тижнів. 

Сім разів відміряй, один раз сплануй

Перш ніж хлопці та дівчата в червоних комбінезонах перейшли до дій, пройшло 5 місяців. За цей час вони обговорили всі деталі плану, розподілили обов’язки та узгодили долю кожного. Планування — те, з чого починається будь-який проєкт: продумайте, що конкретно ви робитимете, як ви це робитимете і які кошти потрібно виділити. Лише так ідею можна успішно втілити в життя, а не тільки носити в голові.

Першим етапом, з якого команда СОІ починає роботу над новим проєктом, є дослідження ринку, побудова карти цільової аудиторії та стратегії. Визначаємо цілі просування саме для вашого бізнесу, аналізуємо цільову аудиторію (хто ці люди, де та чим вони живуть і як зробити рекламні заклики такими, щоб ЦА купувала ваш продукт), складаємо контент-план постів (тексти й візуал), продумуємо та налаштовуємо рекламну кампанію. А щоб усе йшло як по маслу, аналізуємо кожен свій крок і швидко реагуємо на зміни.

Один в полі не воїн

Професор вибрав не просто хороших: він знайшов найкращих у своїх сферах. Кожен член команди отримав чітке завдання та інструкції й повинен був діяти згідно з ними. Якщо перевести це у сферу бізнесу — звертайтеся до фахівців, з якими комфортно співпрацювати і яким ви зможете делегувати частину роботи. Так ви можете бути певні, що ваш план з розвитку бізнесу точно спрацює і нічого не розвалиться на пів дорозі.

Команда СОІ — це впевнені профі, кожен та кожна з яких знає всі тонкощі своєї справи. У нас немає людей-сороканіжок, які одночасно і тексти пишуть, і рекламу налаштовують, і фото роблять: кожен на своєму місці та виконує ту частину роботи, яка є його спеціалізацією. Вважаємо, що така командна робота забезпечує найкращий результат, який отримують наші клієнти та який ми демонструємо у портфоліо

Без сокири не тесляр, без голки не кравець

Професор від самого початку витрачав чималі суми на найкраще обладнання, завдяки чому за всі 4 сезони у них нічого не зламалося. Якщо ви хочете стати серйозним гравцем і побудувати успішний бренд, не варто економити на тому, що є важливим. Наприклад, дешевий сайт, на якому можна загубитися і де постійно щось «злітає», або неякісний профіль в соцмережах швидше розлякають клієнтів, аніж приваблять нових.

Ми в СОІ завжди працюємо на совість. І не лише тому, що клієнт платить нам за це гроші. Комплексне просування передбачає, що сайт, який ми розробляємо, згодом і рекламуватимемо — тож все має бути ідеально. Так само і з іншими послугами: соцмережі, які ми ведемо клієнтам, назви, які ми придумуємо бізнесам, чи дизайн, який ми розробляємо та який бачитимуть безліч людей, — це не лише клієнтські продажі, а й наша репутація. Тому завжди робимо як для себе. А для того, аби всі інструменти працювали добре, потрібен вклад і зусилля — й це не те, на чому варто «зрізати» бюджет.

Професіоналізм, а не емоції

Команду зібрано, план обговорено, вся техніка та інструменти працюють. Здавалося б, усе піде як по маслу, та під час реалізації задуманого ідеальний план почав розвалюватися на очах.

Проблеми виникли тоді, коли почуття між учасниками команди стали для них важливішими, ніж спільні цілі. Токіо та Ріо знехтували правилами ще під час приготувань, Берлін та Найробі мовчали про важливі особисті обставини, і навіть Професор, який здавався найбільш врівноваженим, піддався емоціям. Аби не спойлерити, скажемо, що члени команди порушили низку умов і через це зіштовхнулися з новими проблемами, які поставили під загрозу весь план. 

Подібно і в роботі: ситуації бувають різні. Іноді хтось не встигає з дедлайнами чи помиляється, та важливо вгамовувати емоції, визнавати «косяки» та виправляти їх, а не закривати очі. А ще — фокусуватися на цілях, а не на тимчасових труднощах. На щастя, в команді СОІ завжди є кому підстрахувати — клієнт хоче побачити результат і ми зробимо все, щоб так воно й було.

План «Б»

Коли всім уже здавалося, що живими з монетного двору їм не вибратися, Професор реагував з дивовижною швидкістю. Він наперед продумав можливі варіанти розвитку подій та способи їхнього вирішення, якщо раптом щось піде не так. 

Ми в СОІ завжди маємо запасні ідеї. Знаєте, чому? Бо ми команда, а не один підрядник, а дві голови завжди краще, ніж одна. Не спрацював план «А»? Не опускаємо руки та підходимо до питання з іншого боку. В умовах бізнесу тільки так можна досягти значущих результатів. 

Про мікроклімат в колективі

У серіалі учасники команди ледь не повбивали одне одного, але разом з тим вони ризикували одне заради одного життям.

СОІвці переконані, що мікроклімат у команді безпосередньо впливає на загальний результат. І для цього навіть не потрібно нікого рятувати: достатньо лише підтримки, взаємоповаги та цінування того, що робить кожен із членів команди.

Саме за такими принципами побудована робота в СОІ й так ми працюватимемо з вашим бізнесом. Якщо у вашій голові вже давно визрівала нова бізнес-ідея або вашу справу життя пора виводити в онлайн, ми з радістю допоможемо з реалізацією: розробимо план, побудуємо стратегію, забезпечимо підтримкою та використаємо для цього найкращі інструменти. І навіть придумаємо план «Б».

Для співпраці заповнюйте бриф на сайті: Послуги COI 

P.S. Цікаво, що спочатку «Паперовий дім» ніхто не хотів купувати: кінокомпанії вважали його провальним. СОІ допоможе зробити ваш бізнес схожим на хороший фільм, який хочеться порадити друзям і подивитися знову. 

Зацініть наш блог
Всі публікації
Екскурсія закінчена. Тепер нумо до роботи !
Заповніть форму і пристебніться — далі поведемо ми!
Заповнити форму